pondělí 15. července 2013

Květákový nákyp

S tímto receptem je nejlepší počkat do léta. Protože v zimě květch seženeme za draho, u nás se jeho cena pohybuje okolo 50 korun. 
A když už teda máme květák? Tak ho jednoduše zužitkujeme! :))


Co budeme potřebovat?
1 květák
3 velký uvařený brambory
jarní nebo normální cibulka
200g tvrdého sýra
400 ml mléka
+pepř,sůl

Postup:
1. Květák si obereme na malé růžičky a dáme je vařit do osolené vody. Necháme je projít varem a vypneme.
2.Uvařené brambory si oloupeme a nakrájíme na kolečka.
3. Do vymazané zapékací mísy klademe na kolečka uvařené brambory a ty pak zasypeme nakrájenou cibulkou.

4.Na cibulku poté dáme na kolečka nakrájený květák a když to nepůjde na kolečka, uděláme z něj drtisko!
5. V mléce si rozšleháme vejce, osolíme a opepříme. Mléko vylijeme do pekáčku, pěkně na květák.
6. Vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut. Cca 10 minut před koncem posypeme strouhaným sýrem.

Dobrou chuť,
Vaše K.♥

3 komentáře:

  1. Achjo, mně květák nechutná:(

    OdpovědětVymazat
  2. Zbožňuju květák!! :D Hlavně ve formě květákové pizzy,mm :)

    OdpovědětVymazat
  3. Mňam květák, já zas ocením jakoukoliv změnu od pizzy takže díky ti :D

    OdpovědětVymazat

Každému odpovím, prosím o strpení! :))